• Elke week aanvoer van verse truffels vanuit Italië!

Witte truffel / Tuber Magnatum Pico

Witte truffel, of beter bekende witte Alba-truffel, is ongetwijfeld de kostbaarste variëteit van truffels vanuit een economisch en culinair oogpunt. De gleba is onmiskenbaar wit en geelachtig met kleine witte aderen. Het oppervlak is glad, oker of olijfgeel, soms ook grijszwart.

Witte Truffel – Tuber Magnatum Pico 1024 682 truffelsnl

Witte Truffel – Tuber Magnatum Pico

De witte truffel of misschien beter bekend als de Alba-truffel, is ongetwijfeld de kostbaarste en zeer geliefde variëteit onder de truffels.

Het gleba is wit en geelachtig met kleine witte aderen. Het oppervlak is glad, oker of olijfgeel. De witte truffel heeft een intense en delicate smaak.

  • Gemiddeld gewicht 20 – 60 gr
  • Gemiddelde grootte 2 – 5 cm

 

Seizoen van eind september tm december afhankelijk van de natuur

Oogstgebieden: Piemonte, Emilia Romagna, Toscane, Umbrië, Marche, Lazio, Abruzzo, Molise

Symbiotische planten over het algemeen zijn: witte wilg, witte populier, zwarte populier, linde, zwarte haagbeuk, Engelse eik, eik, donzige eik, Carolina populier en de cistus.

Witte truffels hebben liefde en verzorging nodig, eet deze truffel zo vers mogelijk. De witte truffel eet je puur en rouw en verwarm je niet mee in een gerecht. Houd het zo simpel mogelijk onze favorieten zijn pasta, carpaccio en eiergerechten met witte truffel.

Heeft u interesse in deze verse truffel?

Selecteer een Afleverpunt