• Elke week aanvoer van verse truffels vanuit Italië!

Over ons

Al ruim 40 jaar de truffelspecialist in Nederland

Welkom bij Fred de Leeuw

Al 40 jaar lang importeur van Urbani truffels

Fred de Leeuw is samen met Urbani de voorloper van het professioneel conserveren van alle soorten truffel in glas of blik in alle denkbare maten door middel van de meest geavanceerde computergestuurde autoclaven (dit wordt ook wel eens shock, flash of freezing genoegd). Hierdoor wordt de truffel in enige seconden op een temperatuur van min 40 graden gebracht zodat er aan de structuur van de truffel geen schade ontstaat. Het voordeel van deze methode is, dat het los van de seizoenen kan worden aangeboden en dat de prijs gedurende het jaar ( van Mei tot Mei ) onveranderlijk is.

Daarnaast zijn er de z.g. derivaten. Dat zijn producten met een truffelsmaak, zoals truffelolie, – saus, -salsa, -meel, -boter, -kaas, -pasta etc., waarvan de olie en de salsa verreweg het populairst zijn.Het voordeel van de derivaten is, behalve dat van de conserven, ook , dat de prijs zeer gunstig is: door toevoeging t.w.v € 0,20 /0,30 kan men een gerecht rijk betruffelen. Let daarnaast op de mooie presentatie. Ook van belang is te weten, dat de truffelessence, die voor deze producten wordt gebruikt op basis is van een natuurlijk procédé, die door Urbani gepatenteerd is.

40 jaar truffel specialist

Fred de Leeuw BV biedt als importeur van Urbani Tartufi een groot scala truffel producten en halffabricaten aan voor de groothandel, detailhandel en voedingsmiddelen industrie.

Dagelijks de beste truffels uit Italië

Verse Urbani truffels worden dagelijks ingevlogen naar Nederland welke doorgaans nog dezelfde dag worden afgeleverd bij ons klanten.

Verse truffels bestellen?

De prijs van verse truffels fluctueert. Dagelijks worden de prijzen aangepast, alles afhankelijk van de kwaliteit van de gevonden truffels. Wilt u een up-to-date prijs, daarvoor mag u ons altijd bellen!

Over Urbani

Sinds 1852

Het verhaal van Urbani Truffels begint met Constantine Urbani in 1852, hij begon met de export van verse truffels uit Italië naar Frankrijk.  De export werd snel uitgebreid naar andere landen, zoals Duitsland, Zwitserland en tevens andere regio’s in Italië.
Uiteindelijk was het Carlo Urbani – samen met de onschatbare hulp van zijn vrouw Olga – die het bedrijf organiseerde en marktleider werd. Dit door de aandacht puur te richten op de door hem geliefde truffeljagers. Hierdoor ontstond het grootste Internationale truffelconcern dat de wereld tegenwoordig kent.

De passie en liefde voor truffels is nog steeds de belangrijkste reden dat iedereen die bij Urbani werkzaam is zorgt voor het succes.
Paolo en Bruno Urbani; De zonen van Olga en Carlo Senior zijn de vierde generatie van het gezin. Ze hebben technologische innovaties en de meest authentieke tradities in het familiebedrijf kunnen combineren en de soorten producten van Urbani zodoende kunnen uitbreiden.
Paolo Urbani werd bekroont tot “Cavaliere del Lavoro” (De Orde van Verdienste van de Arbeid). Deze orde wordt ieder jaar op 1 juni aan veertig Italianen verleend voor hun verdienste in de ambachten, de industrie en de landbouw.

Vandaag de dag is het altijd nog Bruno die zich bezig houd met de inkoop van de verse truffels, zijn jarenlange ervaring en senioriteit is van groot belang voor de organisatie. De dochter van Paolo, Olga Urbani is de marketing specialist ongekend gedreven en op zoek naar de nieuwste trends. Zij zet het bedrijf voort met de gedachte goed van haar vader hoog in het vaandel.

De jongere generatie, door de wol geverfd en opgegroeid met het juiste truffelbloed maken nu al hun verdienste in het Urbani Imperium.
Carlo en Giammarco zonen van Bruno, Carlo verantwoordelijk voor de export en Giammarco voor de productie en de porcini afdeling. Francesco Loreti (Kiko) en Luca de zonen van Olga, het idee van TruffleLand komt van hen, het ondernemers DNA van hun vader en voorvaderen is duidelijk aanwezig.

 

Uitgebreid aanbod

Urbani biedt een uitgebreide selectie van fijne producten aan klanten die op zoek zijn producten van hoge kwaliteit.

Hoge zorg aan kwaliteit

Vanaf het begin van zijn oprichting tot nu besteedt Urbani grote zorg aan elk stadium van de productie en de distributie van de truffels. Dit om de beste kwaliteit te bereiken die tevens de hoogste smaakstandaarden garandeert.

Dagelijks de beste truffels uit Italië

De Urbani producten worden geleverd in een verpakking die het kwaliteitsbeeld verbetert en maximale versheid garandeert tegen concurrerende prijzen.

Maatschappelijk betrokken

De Urbani Group is al jaren actief in humanitaire zaken. Zij zorgen voor minderbedeelden en ondersteunen vele onderzoeksprojecten. Een voorbeeld van dun inzet is de oprichting van de “Giulio Loreti Foundation”, die zich bezighoudt met het verstrekken van gratis medische zorg.

Met Urbani naar een next-level

Als toonaangevende Truffel-producent over de hele wereld streeft Urbani’s naar uitmuntendheid tijdens elke bereiding. Deze norm wordt benadrukt in het state-of-the-art keukenontwerp in hun Laboratorium. Sinds die oprichting Urbani een aanzienlijke hoeveelheid aandacht gekregen van vele Chef’s en Foodies!

Het hele jaar door verse truffels

De zomertruffel is verkrijgbaar vanaf mei tot in de winter, de wintertruffel is er van circa december tot maart en de witte truffel is doorgaans van half september tot en met december verkrijgbaar.

Onze passie voor 3 truffelsoorten

De zomer- , winter- en witte truffels zijn het meest exclusiefst want deze herbergen het toppunt van smaak en geur!

Wist u dat...

De smaakstof van de truffel is zwaveldymethyl

Wist u dat...

Een houweeltje om truffels te zoeken in Frankrijk verboden is

Wist u dat...

De ‘Kalaharitruffel’ geen truffelsoort is

Selecteer een Afleverpunt